Tink

Tink är ekonomiappen som gör det enkelt och kul att hålla koll på sin ekonomi!

Tink har sedan lanseringen för fyra år sedan etablerat sig som Sveriges största fristående mobila ekonomiapp med över 400 000 användare. Tjänsten ger användaren möjlighet att få överblick över samtliga konton och kort i en enda app, vilket ger en god helhetssyn över användarens ekonomi. Vidare kan användaren betala räkningar, göra överföringar mellan sina olika konton, öppna sparkonton och byta bolån direkt i Tink-appen. Bolaget licensierar även detta system till banker så att dessa kan erbjuda sina kunder en bättre upplevelse på mobilen.


Creades har en lång erfarenhet av att investera i finansiella teknologiföretag, och investeringarna i Avanza och Klarna har medfört mycket god avkastning. Tink har byggt upp en stark position och vi ser god utvecklingspotential för bolaget. Under 2017 har bolaget lanserat ett flertal nya tjänster och har stärkt sin organisation ytterligare. De nya licensavtalen med välrenommerade banker visar på styrkan i bolagets teknologi.

Creades ägarandel
12%
Substansvärde (del av Creades)
28 februari 2019: 227 mkr (6%)
Utveckling 2017, mkr
NA

Besök Tinks webbplats

Få koll på din ekonomi med Tink

Få koll på din ekonomi med Tink

Viktiga händelser 2017

  • Utöver de tidigare kunderna SEB och ABN Amro så valde även Nordea, Nordnet och Klarna att licensiera Tinks teknologi
  • Tink lanserade möjligheten att byta bolån och öppna sparkonton direkt i appen
  • En nyemission genomfördes som innebär att bolaget är väl kapitaliserat. I samband med emissionen ökade Creades sitt innehav från 10 procent till 11 procent i bolaget
  • Bolaget förbereder för att teknologin skall vara tillgänglig i tio europeiska länder i början av 2018