Inet

Datorer, komponenter och datortillbehör för dedikerade användareInet är en av Sveriges ledande återförsäljare av datorer, komponenter och datortillbehör. Bolaget riktar sig till gaming- och teknikentusiaster och målsättningen är att alltid vara först med det senaste i kombination med att leverera en hög servicenivå i alla kanaler. 65% av varuförsäljningen kommer från e-handel. (Inet.se).

 

Inet har sedan 2000 expanderat från en butik i Göteborg till att idag omsätta ca 850 mkr via e-handel och fysiska butiker i Göteborg (2st), Uddevalla, Stockholm (2st) och Malmö. Försäljningen i Inets e-handel har vuxit kontinuerligt och utgör idag 65% av varuförsäljningen. Inets framgångsrecept har varit att ge sina kunder ett noga utvalt sortiment, snabba leveranser, oöverträffad service och hög produktkännedom.

 

Bolagets starka kundfokus har belönats genom att Inet återkommande utses som vinnare i oberoende utvärderingar och omröstningar. Tillväxten sker framförallt på webben men stöds av den fysiska närvaron och mötet med kunden. Potential att öka kännedomen om bolaget och att vidareutveckla samtliga kanaler med fokus att befästa positionen som den aktör som erbjuder branschens bästa kundupplevelse oavsett plattform. Creades ser fram emot att bistå i den processen och fortsatt utveckla bolaget tillsammans med övriga ägare, styrelse och ledning.

 

Creades ägarandel
69%
Substansvärde (del av Creades)
31 maj 2021: 403 mkr (4%)
Utveckling 2020, mkr
Omsättning: 1 257 mkr, EBIT: 60

Besök Inets webbplats

Inets monteringsguide - bygg din egen dator

Inets monteringsguide - bygg din egen dator

Viktiga händelser 2019

  • Mycket stark tillväxt och ökad marginal
  • Stängt ner två butiker och öppnat en flag ship store i Stockholm
  • Inet vann återigen Prisjakts Årets Nätbutik, Pricerunners Årets e-handlare
    inom sin kategori samt Sweclockers pris som Årets datorbutik