Inet

Datorer, komponenter och datortillbehör för dedikerade användare

Inet är en av Sveriges ledande återförsäljare av datorer, komponenter och datortillbehör. Bolaget riktar sig till gaming- och teknikentusiaster och målsättningen är att alltid vara först med det senaste i kombination med att leverera en hög servicenivå i alla kanaler. 60 procent av omsättningen kommer från e-handel (Inet.se).

 


Inet har sedan 2000 expanderat från en butik i Göteborg till att idag omsätta ca 750 mkr via e-handel och fysiska butiker i Göteborg (2 st), Uddevalla, Stockholm (2 st) och Malmö. Försäljningen i Inets e-handel har vuxit kontinuerligt och utgör idag 60 procent av omsättningen. Inets framgångsrecept har varit att ge sina kunder ett noga utvalt sortiment, snabba leveranser, oöverträffad service och hög produktkännedom.

 

Bolagets starka kundfokus har belönats genom att Inet återkommande utses som vinnare i oberoende utvärderingar och omröstningar. Tillväxten sker framförallt på webben men stöds av den fysiska närvaron och mötet med kunden. Potential att öka kännedomen om bolaget och att vidareutveckla samtliga kanaler med fokus att befästa positionen som den aktör som erbjuder branschens bästa kundupplevelse oavsett plattform.

 

Creades ägarandel
69%
Substansvärde (del av Creades)
28 februari 2019: 147 mkr (4%)
Utveckling 2017, mkr
Omsättning: 750 mkr, EBIT: 29

Besök Inets webbplats

Inets monteringsguide - bygg din egen dator

Inets monteringsguide - bygg din egen dator

Viktiga händelser 2017

  • Trots en tuff marknad, framförallt under första halvåret, var tillväxten under året 5 procent (18 procent under Q4) med stigande marginal
  • Inet vann återigen Prisjakts Årets Nätbutik och Pricerunners Årets e-handlare inom sin kategori
  • Ökat fokus på innehåll, framförallt egen videoproduktion