Röhnisch

Tränings- och golfkläder för kvinnor!

Röhnisch designar och säljer sportkläder för kvinnor inom områdena träning, löpning, golf och yoga samt badkläder, jackor och underkläder. Vidare säljer man under varumärket Ullmax underställ i merinoull. Försäljningen går till över 20 länder, men med tonvikt på Norden som står för 74 procent av försäljningen.

 

Som det ledande sportklädesvarumärket inriktat mot kvinnor har Röhnisch en stark och särskiljande position på marknaden som det finns god potential i att utveckla ytterligare. Bolaget har en tydlig plan framåt vad gäller tillväxt och lönsamhet, och arbetet med att realisera denna plan har initierats, bl.a. inom digitalisering och varumärke.

 

Röhnisch försäljning inom egen online och egna butiker ökade under året, medan försäljning i den viktiga återförsäljarkanalen var lägre. Totalt sett minskade bolagets omsättning något, men bolaget har fortsatt bra marginaler. Med de satsningar som görs framåt så har vi tillförsikt om framtiden.

Creades ägarandel
69 %

Substansvärde (del av Creades)

28 februari 2019: 78 mkr (2%)

Utveckling 2017, mkr
Omsättning: 199 mkr, EBIT: 16

Besök Röhnisch webbplats

Viktiga händelser 2017

  • Röhnisch omsättning minskade något, där försäljning till återförsäljare var lägre medan försäljning inom egen online och egna butiker ökade
  • Bolaget öppnade en ny concept store i Stockholm och en outletbutik i Oslo
  • Projekt för att under 2018 byta ut ERP-system och e-handels plattform har påbörjats
  • Ett omfattande varumärkesamarbete har initierats