Apotea

Apotea.se är Sveriges första fullskaliga apotek som inte har någon fysisk butik utan bara finns på nätet.

 

Apotea.se är Sveriges första fullsorterade apotek som bara finns på nätet. Apotea.se har det största sortimentet, över 14 000 receptfria varor och 5 000 receptbelagda läkemedel för människor och djur, och de lägsta priserna. Bolaget erbjuder snabba leveranser och rådgivning via mail, chatt och telefon.

 

2011 tog entreprenörerna bakom nätbokhandlaren Adlibris över Familjeapoteket vilket utgjorde grunden för Apotea som lanserades ett år senare. Sedan dess har bolaget levererat såväl lönsamhet som kraftig tillväxt och omsätter nu över 2 miljarder kronor. Bolaget levererar ett fullt apotekssortiment – receptbelagda och receptfria produkter – från lagret i Morgongåva till hela Sverige, med leverans sju dagar i veckan, samma eller nästföljande dag.

 

Creades investerade i Apotea under 2017 men har följt och imponerats av Apotea och dess ledning under en längre tid. Bolaget uppfyller alla de kriterier vi letar efter i våra investeringar – En disruptiv affärsmodell med mycket starkt kundfokus under ledning av ett bevisat framgångsrikt grundarteam. Vi ser fortsatt fram emot att få vara med och bidra till bolagets fortsatta utveckling.

Creades ägarandel
5%
Substansvärde (del av Creades)
31 maj 2021: 407 mkr (4%)
Utveckling 2020, mkr
Omsättning: 4 212, EBIT: 216

Besök Apoteas webbplats

Apotea - Snabbt, Billigt och Fraktfritt

Viktiga händelser 2019

 

  • Försäljningen ökade med cirka 35 procent

  • Under året skickades sammanlagt närmare 8 miljoner paket, jämfört med dryga 6 miljoner föregående år.
  • Apotea kammade hem många fina utmärkelser, bland annat vann de Prisjakts Årets Nätbutik och Pricerunners Årets e-handlare